Indahnya Tari Gambyong Yang Diiringi Oleh Gendhing Ayun-Ayun Gobyok | Jejaring
5 stars 186 Votes Ayun ayun gobyog gawe Gumun tekun sarto rukun Akeh kang kayungyun Dadi srono iku datan jemu Nyawiji ing panemu Condonging...
Indahnya Tari Gambyong Yang Diiringi Oleh Gendhing Ayun-Ayun GobyokAyun ayun gobyog gawe Gumun tekun sarto rukun Akeh kang kayungyun Dadi srono iku datan jemu Nyawiji ing panemu Condonging...thumbnail text
Alam & Budaya

Indahnya Tari Gambyong Yang Diiringi Oleh Gendhing Ayun-Ayun Gobyok

Ayun ayun gobyog gawe
Gumun tekun sarto rukun
Akeh kang kayungyun
Dadi srono iku datan jemu
Nyawiji ing panemu
Condonging kalbu

Cakepan gerong irama wilet :
Tansah ngayun-ayun kayungyun
Temah nandhang wulangun marmane nyata mendah baya
Tansah besus macaka ngadi sarira angedi busana
Karana amung sira pindha mustika esemmu nimas maweh welas dasih
Murih aja kanandhang kaswa sih mara age prayogane
Tumuli gambuh rasane kang ana tambuhna
Kang ora ana takokena mrih condhonging kalbu
Mrih aja rengu muga-muga adoh ing panyendhu
bangbang wetan suruping surya ing wengi bangun tan kendhat angayun-ayun

Sumber: Joko Febri, Sigit Ardianto

 
Perlu Untuk Anda tonton tayangan menarik berikut Ini:

   
 

KOMENTAR ANDA

Disclaimer : Komentar adalah tanggapan pribadi, tidak mewakili kebijakan Jejaring.net. Dilarang berkomentar berbau iklan, pornografi, pelecehan, intimidasi, bertendensi suku, agama, ras, dan antar golongan. Jejaring.net berhak untuk menghapus segala bentuk unggahan yang berbau iklan, pornografi, pelecehan, intimidasi, bertendensi suku, agama, ras, dan antar golongan.

Comments

TERPOPULER MINGGU INI

To Top